Nemoce, spojitosti a vztahy v organismu s energetickými centry těla: Čakry, meridiany a orgánové hodiny

Lidské tělo není pouhý mechanický stroj, ale je posvátným příbytkem životní energie, která proudí skrze naše orgány, tkáně a hlubiny duše. Tato energie je vedena jemnými, ale mocnými silami, které se protínají v tajemných centrech a drahách, známých jako čakry, meridiany a orgánová hodina. Když je tato energie v souladu s rytmem přírody, naše zdraví a životní síla rozkvétají, jako divoké květy na jarní louce. Jakmile však dojde k nerovnováze nebo zablokování, projeví se to na naší tělesné schránce i v hlubinách naší mysli.

Čakry jsou bránami mezi tělem, emocemi a duchovním světem. Každá z těchto bran je spojena s určitými orgány a fyzickými funkcemi, ale také s výzvami, které nás životem provázejí. Když jsou tyto energetické body harmonizovány, tělo i duch zůstávají v rovnováze a člověk kráčí světem v souladu s přírodními zákony. Když však dojde k blokádě, mohou se projevit jak fyzické obtíže, tak emocionální rozkoly.

Meridiany jsou cesty, po kterých proudí životní síla, spojují všechny části našeho bytí – tělo, mysl a duši. Každá dráha je spojena s konkrétními orgány, a skrze ně vede proud energie, který udržuje zdraví a harmonii v těle. Orgánová hodina nám pak ukazuje, kdy je každý orgán v největším spojení se silami přírody, a kdy je nejlepší čas podpořit jeho léčení a posílení.

Propojení čaker, meridianů a orgánové hodiny je pradávnou moudrostí, která nám pomáhá porozumět tomu, jak naše tělo funguje, a jak si můžeme sami pomoci v době nemoci nebo nevyrovnanosti. Ať už skrze meditaci, jemný dotek akupresury nebo vědomé dýchání, můžeme obnovit tok energie v našem těle a posílit své zdraví i duševní klid.

Následující obrázek odhaluje, jak tyto systémy vzájemně fungují a jakým způsobem spolu souvisí. Tento přehled vám umožní lépe pochopit, kde je možné uvolnit napětí, odstranit blokády a přinést sobě i svému tělu celkovou harmonii.

Druidské brány stromu života – (čakry)

Kořenová čakra – Brána Země

Tato čakra je místem, kde se naše duše spojuje s pevnou silou Matky Země. Brána Země je hluboce zakořeněná v energiích Cailleach, prastaré bohyně, která je strážkyní zimy a ochránkyní zemských hlubin. Zde se rodí naše bezpečí, stabilita a zakořenění v životním cyklu. Když je tato brána otevřená, cítíme sílu země pod nohama a neochvějnou jistotu, že patříme k přírodě. Energie, kterou získáváme z této čakry, nám dodává pevnost a stabilitu, kterou Keltové ctili ve všech aspektech života – od stavby kamenných kruhů po vytrvalost v boji.


Sakrální čakra – Pramen Života

Pramen Života je posvátným zdrojem tvořivé síly a vitality, která proudí jako vodopád z hlubin země. Je to místo, kde se setkáváme s vodními božstvy, která Keltové ctili jako nositele plodnosti, tvořivosti a obnovy. Tato čakra je spojena s elementem vody – řekami, jezery a prameny, které jsou klíčové pro život. Voda je symbolem plodnosti, znovuzrození a kontinuity života. Když energie této brány proudí volně, cítíme radost ze života, sílu tvořit a přirozený tok naší životní cesty.


Solar Plexus čakra – Oheň Duše

V samotném středu našeho bytí plane Oheň Duše. Keltové věřili, že slunce je zdrojem veškeré síly a odvahy, a tato čakra je místem, kde tento vnitřní oheň hoří. Sluneční paprsky, které zahřívají tělo i duši, symbolizují odvahu, sílu vůle a schopnost čelit výzvám života s hlavou vztyčenou. Tato čakra je náš vnitřní sluneční kruh, který nám dává sílu k naplnění našich cílů, k rozhodným krokům a k vedení ostatních. Když je Oheň Duše v rovnováze, cítíme odhodlání a sílu, která nás žene vpřed.


Srdeční čakra – Dubový Kruh

V keltské tradici byl Dubový Kruh symbolem síly, odolnosti a propojení s posvátnými kruhy přírody. Dub byl stromem moudrosti, který spojoval nebe se zemí. Dubový Kruh v srdci je místem, kde láska a soucit tvoří posvátný kruh kolem nás a ostatních. Tato čakra je středem našeho bytí, kde všechny energie proudí do jednoty, stejně jako se kořeny a větve dubu spojují v dokonalé harmonii. Když je tato brána otevřená, cítíme se spojeni se vším živým a naše srdce je místem lásky, kde sídlí odpuštění, laskavost a mír.


Krční čakra – Píseň Větru

Píseň Větru je voláním svobodného ducha, který nese slova jako listy ve větru. Keltové věřili, že vítr je posel bohů, který přináší zprávy z nebes i z podsvětí. Krční čakra, Píseň Větru, nám umožňuje vyjádřit svou pravdu a komunikovat s vnějšími i vnitřními světy. Je to most mezi naším nitrem a okolním světem, který propojuje naši mysl a duši s ostatními. Když je tato brána volná, můžeme svobodně vyjádřit své myšlenky a sdílet svou pravdu s ostatními, jako vítr, který přináší nové začátky.


Čakra třetího oka – Moudrost Havrana

Havran, posel mezi světy, byl pro Kelty symbolem moudrosti a duchovního vhledu. Moudrost Havrana je bránou do říše neviditelných světů, kde vládne intuice, vhled a duchovní poznání. Čakra třetího oka nás spojuje s tajemstvími vesmíru, podobně jako havran přelétá mezi světem živých a mrtvých. Když je tato brána otevřená, jsme schopni vidět za hranice hmotného světa, porozumět jemným znamením a naslouchat hlasu intuice. Havran nám přináší záblesky pravdy, která přesahuje pouhé smysly.


Korunní čakra – Světlo Oblohy

Světlo Oblohy je portál k nebeským silám, ke kterým Keltové vzhlíželi jako ke zdroji duchovní moudrosti a vyššího vědomí. Korunní čakra nás spojuje s nebesy, s bohy a s nekonečným světlem vesmíru. Když je tato brána otevřená, cítíme božské spojení s celkem, kde není žádného oddělení mezi námi a vesmírem. Je to světlo, které nás vede na cestě duchovního růstu, kde nacházíme hluboké porozumění životním cyklům a propojení se vším kolem nás. Světlo Oblohy osvětluje naši cestu a dává nám přístup k prastaré moudrosti.

PZN: V tomto provedení jsou použity prvky čínské medicíny pro lepší porozumění. Čínská medicína je mnohým z vás bližší, a proto jsme ji zvolili jako prostředek k vysvětlení souvislostí.

DECH PRAMATKY – JIN – v keltské tradici představuje ženský, klidný a temný aspekt, spojený s Dechem Pramatky symbolizuje plodnost, klid a pasivní sílu přírody.

PLAMEN VŠEOTCE – JANG – mužský, aktivní a světlý aspekt, který v keltské symbolice odpovídá Plameni Všeotce který ztělesňuje energii, světlo a životní teplo.

Stejně jako JIN a JANG v čínské filozofii, i Dech PRAMATKY a Plamen VŠEOTCE společně vytvářejí rovnováhu v přírodě a v našem vlastním bytí.

Hrůzovy Kapky®

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Share to...